Maischen schema en biersmaak

Invloed van het maisschema op de smaak van het bier

Voorbeels maischschema Droog / Medium / Zacht / Single maisch(droog/leeg) - bier
Droog bier
FaseTemperatuur [C]Tijd [min]
Beta amylase (maltose)62.045
Gemengde amylase66.515
Alfa amylase (body)72.020
Uitmaischen/spoelen75-783
Totaal 80 min, lang @ lagere temperatuur
...
Medium bier
FaseTemperatuur [C]Tijd [min]
Beta amylase (maltose)63.045
Gemengde amylase66.50
Alfa amylase (body)72.020
Uitmaischen/spoelen75-783
Totaal 65 min, geen midden temperatuur
...
Zacht bier
FaseTemperatuur [C]Tijd [min]
Beta amylase (maltose)63.025
Gemengde amylase66.50
Alfa amylase (body)72.030
Uitmaischen/spoelen75-783
Totaal 55 min, langer @ hogere temperatuur
...
Single maisch (droog/leeg) bier
FaseTemperatuur [C]Tijd [min]
Beta amylase (maltose)62.00
Gemengde amylase66.090
Alfa amylase (body)72.00
Uitmaischen/spoelen75-783
Totaal 90 min, midden temperatuur
...
....


Tijd-Temperatuur diagram Maischen




Home.Historie
Icons..
...